Cum se face sucul de rosii

de vasimur in Bulion, 23 Sep 2017 | 3188 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Este foarte bun, atât pentru pus în mâncare, cât si pentru băut, simplu sau cu vodka, preparând vestitul cocktail Bloody Mary.
Eu folosesc o oală de 10 l și ingredientele de mai jos sunt necesare pentru o șarjă!
Din ingredientele de mai jos, au rezultat 16 porții (o porție este o sticlă de 1/2 l).

 

INGREDIENTE

  • 12-13 kg de roșii sănătoase și bine coapte
  • 10 linguri rase de sare mare, neiodată
  • 10 linguri rase de zahăr
  • 10 aspirine obișnuite
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Se spală bine roșiile și se pun la scurs.


Se taie felii în așa fel încât să încapă cât mai ușor în mașina de stors (manuală sau electrică, de care aveți). Sucul rezultat se pune în oală și se fierbe la foc mic, cu sarea și zahărul, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul oalei.


Între timp, se spală bine sticlele și se scurg de apă.


Când sucul din oală a scăzut la aproximativ 8 l (apreciere ochiometrică!) se adaugă aspirinele pisate fin, se mai dă un clocot și se dă oala jos de pe foc. Sucul se toarnă fierbinte în sticle.


Se capsează imediat, se acoperă cu pături într-un loc retras și se lasă să se răcească chiar și 3 zile. Se dau la cămară fără să mai fie nevoie de alte metode de sterilizare.

TIPS-URI

1

Alegeți roșiile să fie sănătoase și cât mai coapte.

2

Folosiți doar sare neiodată, pentru industria alimentară

3

Folosesc această metodă combinată de conservare sare+zahăr+aspirină de foarte mulți ani și nu am dat greș niciodată. Am și acuma câteva sticle de anul trecut, în perfectă stare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

23.09.2017, 22:38

Ce culoare frumoasă are!

dantes 1

28.09.2017, 08:33

CorinaBran Mihalache 1

08.08.2018, 23:05

Se poate reduce timpul de fierbere daca lasati sucul rezultat la decantat. Apa se scoate cu un furtun subtire si sucul de rosii va fi mai consistent.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cataif cu nuca

ieri la 21:37

 Supa de ardei umpluti si smantana

pe 11.06 la 23:44

Tabouleh a la Panacris

pe 11.06 la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 11.06 la 17:05

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert waffle cu capsuni
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cataif cu nuca

ieri la 21:37

 Supa de ardei umpluti si smantana

pe 11.06 la 23:44

Tabouleh a la Panacris

pe 11.06 la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 11.06 la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii