Cupcake cu cicoare si goji

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 10 Feb 2013 | 1680 vizualizari

 

Va placea cafeaua din cicoare? Ei bine, eu am incropit niste briose cu cafea din cicoare si goji si le-am glazurat cu ciocolata alb.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 18 briose:
  • - 230 grame faina;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 4 linguri cacao;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 2 oua;
  • - 100 grame iaurt grecesc;
  • - 75 ml ulei de struguri;
  • - 45 grame goji;
  • - 100 ml cafea din cicoare;
  • - 4 lingurite cicoare (instant/praf);
  • - 50 grame ciocolata amaruie maruntita;
  • - 50 grame ciocolata alba maruntita.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcake cu cicoare si goji:

Se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede, se adauga cafeaua de cicoare pregatita dinainte (la 100 ml apa fierbinte se adauga 1 lingurita de cicoare) si goji (in prealabil tinute in apa pentru 3-4 ore sau peste noapte, scurse si sterse cu servetel de bucatarie). Se amesteca toate ingredientele pana se incorporeaza perfect, iar la final se adauga ciocolata amaruie si alba, maruntite cu un cutit sau puteti folosi fulgi de ciocolata.


Asezati hartia pentru briose in tava si umpleti cu compozitia pana la jumatate (cam 2 linguri de inghetata). Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti briosele pentru 30 de minute. Testati cu scobitoarea inainte.


Pentru glazura puteti folosi fie cea din comert care se introduce in cuptorul cu microunde sau apa fierbinte pentru cateva secunde si e gata pentru a fi unsa pe briose, fie preparati o glazura cu ciocolata alba topita la bain-marie. Glazura se aplica dupa ce briosele s-au racit. Presarati la final cu bomboane de decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcake cu cicoare si goji" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:11

plang daca nu primesc si eu una

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:31

bune

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

11.02.2013, 10:10

Iti dau si tie Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri marocane cu ciocolata (reteta video)