Cupcakes cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 18 Ian 2010 | 7186 vizualizari

 

Ma tot intrebam de ce americanii (care se stie ce "buni" bucatari sunt) iubesc atata aceste cupcakes. Si am gasit explicatia : se fac nemaipomenit de usor si de repede. Intr-o ora ai facut prajiturele sa-ti ajunga o saptamana. Si sunt si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt (moale daca se poate)
  • 175 g zahar tos (eu am pus 125 g brun + 50 g alb)
  • 115 g faina + 60 g cacao
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 50 g ciocolata taiata fulgi
  • cate ceva pentru pus deasupra (ciocolata, fulgi de migdale, bombonele si ce mai ai prin casa)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata:

Mai intai pune hartii de briose in forme. Ies cam 24 de prajituri. Si incalzeste cuptorul la 185 grade (mediu).


Amesteca cu mixerul untul si zaharul pana se omogenizeaza bine (pana rezulta o pasta pufoasa). Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune coaja +sucul de portocala,amesteca putin. Pune faina + cacao+ praf de copt (pe care le dai inainte prin sita sa nu fie cocoloase). Bate cu mixerul pana s-au incorporat bine. Adauga ciocolata si amesteca incet.


Umple formele cam 2/3, pentru ca ele cresc. Coace 15 minute (de fapt e in functie de cuptor) si verifica daca sunt gata cu scobitoarea.


Orneaza dupa preferinta. Eu am topit ciocolata si am uns fiecare prajitura, dupa care am pus deasupra diferite bombonele si fulgi de migdale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Brindusa 1

11.02.2010, 16:06

ionela, n-am vazut hartii pentru forma mare, dar vde ce nu incerci cu hartie de copt?Ti se prind si daca ungi forma bine cu unt?

elena1988 1

10.02.2011, 16:14

deyutzky 1

05.04.2011, 23:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata