Piersici

de Julie in Prajituri, 21 Aug 2010 | 5444 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri zeama de lamaie                                          
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Pentru crema:

  • o cana nuci macinate
  •  esenta de rom
  • 200 g  margarina sau unt
  • 150 g zahar farin
  • 3-4 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Aluatul:


Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga apa, bicarbonatul de

amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea.

Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale,

din care se formeaza mici bile.



Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,apoi se aseaza bilele de aluat,

cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul.

Se tin in cuptor 20-25 minute.


Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale.

Miezul scos se foloseste la crema.


Crema:

Se bate untul cu zaharul farin.

Se adauga nucile, cacaua , esenta si miezul scos mai devreme.

Se omogenizeaza bine sa rezulte o pasta groasa.

Daca nu s-a legat , se adauga putin lapte.

Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele. Ies in jur de 25 buc.


Se decoreaza cu dungi din glazura de zahar ,cu ajutorul unei pensule mici,

apoi se tavalesc prin zahar tos.



Glazura se obtine din zahar farin amestecat cu zeama de lamaie

si colorant alimentar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Julie 1

23.08.2010, 21:39

Merci,Rivka!

gugugh 1

01.11.2010, 09:31

super arata, de cand cautam o astfel de reteta , am pierdut.o pe.a mea de cand o preparam in adolescenta...

Lina24 1

10.12.2015, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici