Cupcakes cu crema de vanilie si capsuni

de Dea_Dea in Dulciuri, 17 Aug 2014 | 1057 vizualizari

 

Foarte bune ! M-am inspirat din reteta lui Emily

 

INGREDIENTE

  • 2 + 1/2 pahar de faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 1 pahar lapte caldut spre fierbinte
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 100 gr unt moale, usor incalzit (nu topit)
  • 1 pahar zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 gr capsuni
  • CREMA
  • 300 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu crema de vanilie si capsuni:

Capsunile se piseaza .


Amestecam intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea!


Ouale se bat spuma (albus + galbenus + 1 lg zahar)


Intr-un alt bol mixam untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adaugam vanilia si ouale batute.


Adaugam in mixul de unt 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de lapte. Adaugam si cealalta jumatate de faina si amestecam pana ce obtinem un aluat omogen si pufos dupa care adaugm si restul de lapte fierbinte, mixand inca 2 min. La final adaugam capsunile si amestecam bine.

Cu o lingura luam aluatul si il punem in forme, lasand un pic de loc sa creasca.

Se coc la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30-35 min.


Crema:


200 ml lapte se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva in restul de lapte. Cand laptele fierbe turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Crema se lasa la racit. Frisca lichida se bate si se incorporeaza in crema.

 

TIPS-URI

1

Se pot face si simple

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

17.08.2014, 18:09

dragalase

Dea_Dea 1

17.08.2014, 22:44

Multumesc!

Rocsi 1

18.08.2014, 11:27

Foarte bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Briose perfecte.