Cupcakes cu vin

de _Alina_ in Prajituri, 19 Mar 2013 | 1311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 14 cupcakes:
  • 95 g unt nesarat (82% grasime) moale
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 400 g faina
  • 20 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 300 ml vin rosu fraguta
  • pentru fiert vinul
  • - 3 cuisoare,
  • 1 lg zahar,
  • 3 bobite de piper
  • 1 baton scortisoara
  • Frosting
  • 250 g branza din iaurt
  • 1 lg miere poliflora
  • 1 si 1/2 lg smantana dulce (20%grasime)
  • Glazura de vin
  • 300 ml vin rosu fraguta
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 1 lg miere
  • 1 baton scortisoara
  • Decor
  • 4 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 1 lg vin rosu
  • 1 picatura colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu vin:

Cupcakes


1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Fierbem vinul cu cuisoarele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit.


3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu mixerul la viteza mica, ouale (cate unul odata) in compozitie.


4. Inglobam jumatate din canitatea de faina in compozitie, turnam apoi vinul fiert racit si mixam bine.


5. Amestecam restul de faina cu praful de copt si cu cacaoa si le inglobam in compozitie.


6. Punem cate 2 lg de compozitie in forme de briose, iar acestea se introduc in cuptor pentru 20 minute (verificati cu o scobitoare - daca iese curata sunt copate, daca nu, le mai lasati in cuptor).


Frosting


Amestecam branza cu smantana si cu mierea cu ajutorul unui mixer vertical.


Glazura


Intr-o cratita non-aderenta punem la foc potrivit vinul impreuna cu mierea, zaharul si batonul de scortisoara. Oprim focul cand lichidul a scazut, s-a ingrosat si face bule la suprafata.


Decor


1. Punem zaharul impreuna cu apa si cu vinul intr-o cratita la foc potrivit amestecand ocazional. Cand incepe sa faca baloane la suprafata oprim focul, adaugam colorantul si amestecam.


2. Inmuiem doua linguri in caramel si incepem prin a le alipi una de cealalta si a le departa continuu ca sa formam firisoarele de caramel.


Asamblare


Punem frostingul intr-un pos si ornam cupcake-urile, apoi picuram glazura din vin deasupra si punem ornamentul in caramel.


Nota! Datorita preferintelor impartite am ornat doar jumatate cu frostingul de branza, cealalta jumatate le-am glazurat.

 

TIPS-URI

1

Caramelul/decorul e bine sa-l faceti chiar inainte de a le servi pentru ca in contact cu crema de branza se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diana_k 1

21.03.2013, 10:32

superrrr

_Alina_ 1

25.03.2013, 09:39

Va multumesc!

_Alina_ 1

25.03.2013, 09:40

@ Papabundublu multumesc, dar nici chiar asa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Batoane " mic dejun"