Cupe pentru inghetata / crema

de _Alina_ in Dulciuri, 15 Iun 2012 | 2048 vizualizari

 

Dragilor, iata si retea cosuletelor in care am pus inghetata!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina integrala de orez
  • 2 cani faina de grau
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg de smantana
  • 60 g nuca de cocos
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe pentru inghetata / crema:

1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb).


2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine.


3. Adaugati si o cana de faina de grau.


4. Puneti smantana, nuca de cocos, coaja de lamaie in compozitie si amestecati bine.


5. Puneti si cealalta cana de faina amestecata cu praful de copt si framantati bine.


6. Infoliati aluatul si dati la frigider 60 min.


7. Scoateti aluatul si formati bile cu diam. de 5-7 cm.


8. Puneti bila de aluat intre 2 foi de pergament si aplatizati-o cu sucitorul


9. Foaia de aluat o puneti pe dosul unor forme de briose unse si tapetate cu faina (eu am forme de silicon :P)


10. Dati in cuptorul preincalzit la 200 °C 10-15 min.

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus ies cam 20 de cupe cu diametrul de 8 cm. Din jumatate de aluat mi-au iesit 10 bucati :D, iar din restul am facut biscuiti :P

2

Puteti sa le umpleti cu orice fel de crema :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe pentru inghetata / crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:19

Madi ma bucur ca iti plac.

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:20

Ana

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:21

Simona sa stii ca-s tare bune si goale, dar mult mai bune pline

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza si cirese