Cupe pentru inghetata / crema

de _Alina_ in Dulciuri, 15 Iun 2012 | 1930 vizualizari

 

Dragilor, iata si retea cosuletelor in care am pus inghetata!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina integrala de orez
  • 2 cani faina de grau
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg de smantana
  • 60 g nuca de cocos
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe pentru inghetata / crema:

1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb).

2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine.

3. Adaugati si o cana de faina de grau.

4. Puneti smantana, nuca de cocos, coaja de lamaie in compozitie si amestecati bine.

5. Puneti si cealalta cana de faina amestecata cu praful de copt si framantati bine.

6. Infoliati aluatul si dati la frigider 60 min.

7. Scoateti aluatul si formati bile cu diam. de 5-7 cm.

8. Puneti bila de aluat intre 2 foi de pergament si aplatizati-o cu sucitorul

9. Foaia de aluat o puneti pe dosul unor forme de briose unse si tapetate cu faina (eu am forme de silicon :P)

10. Dati in cuptorul preincalzit la 200 °C 10-15 min.

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus ies cam 20 de cupe cu diametrul de 8 cm. Din jumatate de aluat mi-au iesit 10 bucati :D, iar din restul am facut biscuiti :P

2

Puteti sa le umpleti cu orice fel de crema :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe pentru inghetata / crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cupe pentru inghetata / crema-0
Cupe pentru inghetata / crema-1
Cupe pentru inghetata / crema-2
Cupe pentru inghetata / crema-3
Cupe pentru inghetata / crema-4

COMENTARII (22)

_Alina_

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:19

Madi ma bucur ca iti plac.

_Alina_

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:20

Ana

_Alina_

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:21

Simona sa stii ca-s tare bune si goale, dar mult mai bune pline

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!