Cupola cu portocale

de Lavinia in Torturi, 19 Noi 2015 | 1653 vizualizari

 

Usoara,pufoasa si plina de aroma !!!

 

INGREDIENTE

Rulada:

  • 5 oua medii
  • un praf de sare
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri gem de caise

Blat de baza:

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita coaja de portocale

Orange curd:

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • zeama de la o portocala
  • 30 g unt

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • orange curd
  • 2 lingurite gelatina+2 linguri de apa rece
  • 1 lingurita vanilie

Strat ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Extra:

  • 2 linguri gem de caise
  • 150 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic tort gelee

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu portocale:

Rulada:



Bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adauga treptat zaharul si zaharul vanilat ,si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Adauga galbenusurile ,si mai mixeaza cateva secunde.


Cu ajutorul unei palete ,incorporeaza treptat faina ,cu miscari largi.


La final adauga coaja de portocala.


Tapeteaza o tava 40/30 cm cu hartie de copt,toarna aluatul si niveleaza.


Baga tava la cuptor pentru 15-18 minute (testul scobitorii)


Tapeteaza o hartie de copt cu zahar pudra,pune rulada pe ea si dezlipeste hartia de copt.


Ruleaza cu grija si lasa rulada la racit.


Unge blatul racit cu gem de caise,ruleaza strans si da rulada la frigider .


Intre timp prepara la fel blatul de baza .(intr-o tava de 20 cm)


Pentru orange curd ,amesteca toate ingredientele intr-o craticioara.


Pune craticioara pe baie de aburi ,amestecand energic pana se ingroasa .


Lasa-l la racit.


Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute,apoi topeste-o pe baie de abur sau microunde(atentie sa nu fiarba)


mixeaza frisca pana prinde volum .


Adauga gelatina peste orange curd si amesteca bine.


Adauga treptat din orange curd peste frisca mixand bine pana obtii o crema fina si aerata.


Taie rulada in felii de cca 1 cm .


Tapeteaza un vas rotund(25 cm) cu folie.


Acopera forma cu feliile de rulada si toarna crema.


Da la frigider pana se intareste usor crema.


Topeste ciocolata cu frisca lichida si las-o 5-10 min la racit.


Adauga peste crema ciocolata topita,si acopera cu blatul de baza.


Lasa cupola la frigider minim 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.


Intoarce cupola pe un platou si desfa cu grija folia.


Amesteca dulceata de caise cu apa si zaharul .


Strecoara apoi amestecul si adauga tort gelee.


Prepara tort gelee-ul conform instructinilor de pe plic si unge cu el cupola.


Pastreaza cupola la frigider pana in momentul servirii.


 

TIPS-URI

1

puteti stropi blatul de baza cu 2-3 linguri de Amaretto

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

19.11.2015, 21:22

Ce desert delicios!

Bya Ralu 1

24.11.2015, 18:54

Lavinia 1

01.12.2015, 16:23

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras De Paste