Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
A iesit peste masura asteptarilor mele, super buna si aspectuoasa:)
Blat:
Crema :
Caramel:
Decor:
Blat: Am facut un sirop de caramel din 3 linguri de zahar caramelizate si stinse cu 50 ml apa .
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul pudra si am mai mixat 2-3 minute.
Am adaugat galbenusurile, uleiul, faina iar la sfarsit siropul caramel racit.
Am tapetat o tava (20 cm ) cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute (testul scobitorii).
Crema: Am fiert galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana s-a topit zaharul.
Am hidratat gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am adaugat-o peste galbenusuri si am amestecat pana s-a topit gelatina.
Am batut frisca bine cu esenta de vanilie apoi am adaugat crema de galbenusuri.
Am tapetat un castron/vas (20 cm) cu folie si am pus jumatate din crema.
In restul de crema am pus crema de caramel racita (am caramelizat zaharul apoi l-am stins cu frisca lichida si am mai fiert 4-5 minute pana a prins consistenta si s-a topit zaharul).
Peste crema de vanilie din castron am pus crema de caramel si am nivelat bine. Am acoperit cu blatul si am dat la frigider pentru minim 3-4 ore.
Am rasturnat cupola pe un platou, am indepartat folia si am decorat cu frisca batuta bine cu mascarpone si ciocolata rasa.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult