Curcan cu arahide

de Catalina L in Curcan, 15 Aug 2015 | 2915 vizualizari

 

Este o adaptare dupa reteta Poulet Gong Bao ........

 

INGREDIENTE

  • 450 g piept de curcan
  • 4 cepe verzi
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 felie fina de ghimbir cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • piper proaspat macinat
  • 40 g arahide ( sau alune) crude

Pentru marinat :

  • 2 linguri de vin alb dulce (sau de vin de orez chinezesc)
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu arahide:

Taiati carnea in bucati de 2-3 cm.
Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati.
Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati.
Lasati la frigider timp de 30 minute.

Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins.

Le prajiti la foc mediu si cand sunt bine colorate le scoateti pe un prosop de hartie.
Curatati ceapa si taiati-o in rondele fine.
Ghimbirul si usturoiul se toaca marunt.

Puneti la-ncalzit 1 lingura de ulei intr-o tigaie sau un "wok", adăugați carnea cu sosul in care a marinat. Se amestecă ușor pentru a separa bucatelele. Când carnea este bine colorata se scoate si se rezerva.

Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, ghimbirul si usturoiul amestecand usor.

Crestem focul un pic ca sa prinda un pic de culoare.
Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm. 
Adaugam carnea de curcan, zaharul, apa. Se găteste totul pentru aproximativ 8 minute la foc mediu. 
Adaugam sare, dacă este necesar si piper proaspat macinat.
  Inainte da a servi puneti arahidele si decorati cu verdeata proaspat tocata.   Puteti sa serviti ca garnitura :
Taietei- Nouilles chinezesti
Orez Cantonez- Chinezesc  

 

Pofta Buna!!!!!

TIPS-URI

1

arahidele se pun la prajit in ulei rece si nu incins

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu arahide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Curry de casă cu orez basmati și curcan