Curcan cu arahide

de Catalina L in Curcan, 15 Aug 2015 | 1175 vizualizari

 

Este o adaptare dupa reteta Poulet Gong Bao ........

 

INGREDIENTE

  • 450 g piept de curcan
  • 4 cepe verzi
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 felie fina de ghimbir cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • piper proaspat macinat
  • 40 g arahide ( sau alune) crude

Pentru marinat :

  • 2 linguri de vin alb dulce (sau de vin de orez chinezesc)
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu arahide:

Taiati carnea in bucati de 2-3 cm.

Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati.

Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati.

Lasati la frigider timp de 30 minute.


Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins.


Le prajiti la foc mediu si cand sunt bine colorate le scoateti pe un prosop de hartie.

Curatati ceapa si taiati-o in rondele fine.

Ghimbirul si usturoiul se toaca marunt.


Puneti la-ncalzit 1 lingura de ulei intr-o tigaie sau un "wok", adăugați carnea cu sosul in care a marinat. Se amestecă ușor pentru a separa bucatelele. Când carnea este bine colorata se scoate si se rezerva.


Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, ghimbirul si usturoiul amestecand usor.


Crestem focul un pic ca sa prinda un pic de culoare.

Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.

Adaugam carnea de curcan, zaharul, apa. Se găteste totul pentru aproximativ 8 minute la foc mediu.

Adaugam sare, dacă este necesar si piper proaspat macinat.

Inainte da a servi puneti arahidele si decorati cu verdeata proaspat tocata. Puteti sa serviti ca garnitura :

- Taietei- Nouilles chinezesti

- Orez Cantonez- Chinezesc



Pofta Buna!!!!!

 

TIPS-URI

1

arahidele se pun la prajit in ulei rece si nu incins

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

16.08.2015, 15:43

-Licurici- 1

17.08.2015, 08:35

Ce bine arata!

Panacris 1

19.08.2015, 23:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan