Curcan cu mazare

de DanMonica in Curcan, 17 Oct 2012 | 2796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe inferioare de curcan
  • 2 cepe
  • 2 conserve de mazare si morcovi
  • 1 legatura de marar
  • 3 linguri de faina
  • boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mazare:

Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua.

Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se prajeasca, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea, acoperim vasul cu un capac si le lasam sa fiarba.   Cand carnea e aproape fiarta adaugam mararul taiat marunt si mai lasam sa fiarba 5 minute, dupa care adaugam mazarea si morcovul. Separat, intr-un castron, amestecam 3 linguri de faina cu apa, si dregem sosul la mancare adaugand cate putin in cratita si mestecand incontinuu.  Dam intr-un clocot si stingem focul.  

Se serveste cu salata de muraturi asortate.  

Pofta buna !   

TIPS-URI

1

Ca sa fiarba carnea mai repede am pus in vas o lingurita de inox. La fel procedez si cand am de gatit carne de gaina, in special daca e mai batrana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu piept de curcan