Curcan cu mazare -la tava

de mihaelar63 in Curcan, 19 Sep 2015 | 1124 vizualizari

 

O tava cu friptura este potrivita sa prepari cand ai musafiri . Pentru mine este comod sa o servesc chiar la gradina in foisor . O impachetez si acolo o pun pe masa !!! Curcanul este din ograda soacrei [ sa fie sanatoasa si sa mai creasca ].Garnitura am folosit mazarea verde care aduce o nota de prospetime si culoare preparatului .

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe curcan [ 4kg]
  • 2 cepe
  • 2 ardei Kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 lingura rozmarin verde tocat
  • 2 cani vin alb [merge si rozee]
  • 100 ml ulei porumb
  • 500 gr mazare verde fiarta usor
  • sare
  • Piper -optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mazare -la tava:

  1. Pulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame.
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Tocati usturoiul si taiati ceapa julien .
  4. Puneti carnea intr-o tava cu ceapa,usturoiul si rondele de ardei iute pe deasupra .
  5. Sarati , piparati , adugati ierburile , vinul si stropiti cu uleiul de porumb .
  6. Impachetati tava in folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 1 ora .
  7. Dupa o ora despachetati tava de folie si lasati sa se rumeneasca carne inca 15-25 minute [ in functie de cuptor] .
  8. Daca este nevoie puneti o jumatate de cana apa pentru ca sa nu se prinda carnea de fundul tavii .
  9. La sfarsit adugati printre bucatile de carne mazarea si mai dati 5-10 minute la cuptor .AStfel mazarea va prelua din aromele sosului .
  10. Serviti preparatul decorat cu rondele de ardei capia rosu .
 

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa renuntati la ardeiul iute si folositi foarte putin piper .

2

Nu lasati decat foarte putin mazarea la cuptor pentru a nu-si schimba coloritul si forma [ se usuca] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu mazare -la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:53

Motan

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:53

SImo , calitatea materiei prima - regula de baza in reusita preparatului

Gicuta69 1

21.09.2015, 09:03

Gustos si sanatos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!