Curcan in sos de lamaie

de Sidy in Curcan, 26 Noi 2012 | 1855 vizualizari

 

O reteta inspirata din bucataria greceasca,gustosa si simplu de realizat.Se serveste cu sau fara garnitura, dupa bunul plac al fiecaruia...
Reteta este simpla, totul se prepara rapid si usor, iar rezultatul final este unul delicios,savuros.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne curcan
  • 2 lamai
  • 250 ml supa de carne
  • 5-6 catei usturoi
  • 2-3 rosii cherry
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan in sos de lamaie:

Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut).


Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile.


Usturoiul curatat il dam prin presa, apoi il amestecam cu zeama de la o lamaie.


Intr-un vas termorezistent punem usturoiul cu zeama de la o lamaie si asezam carnea dezosata.


Dam la rece vasul pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate aromele.


Pornim cuptorul la 180 de grade C si dupa ce s-a incalzit putem da vasul la cuptor, dar nu inainte de a adauga zeama de carne, mustarul si restul de zeama de lamaie.


Deasupra carnii punem cateva feliute de rosie si patrunjel verde tocat.


Lasam carnea cam o ora la copt, mai udam din cand in cand cu sosul format, apoi intoarcem carnea pe partea cealalta si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.


Servim curcanul cu piure de cartofi si muraturi.


Deasupra se mai poate presara putin patrunjel verde tocat.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

26.11.2012, 16:19

Rocsi 1

26.11.2012, 22:16

Tare gustos

Sim0na 1

27.11.2012, 19:35

Ce bun trebuie sa fie... Si mie-mi place sa las pielea, dar din pacate ma cam abtin s-o mananc, ptr ca ingrasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan impanata cu usturoi