Curcan in vin si suc de portocale

de ANCA in Curcan, 18 Ian 2010 | 15551 vizualizari

 

Dupa idei preluate de la Irina (friptura) si Rivka (garnitura), am personalizat putin retetele dupa gustul meu, si iata rezultatul:)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan, intregi
  • o cana cu vin alb demidulce
  • 2 portocale
  • 50 ml ulei masline
  • un catel usturoi
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 1/2 lingurita condimente pt curcan
  • rozmarin
  • piper, sare dupa gust
  • salvie
Garnitura:
  • 5 cartofi
  • jumate de capatana usturoi
  • boia dulce/iute, dupa preferinta
  • piper
  • cimbru
  • ulei de porumb nerafinat
  • malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan in vin si suc de portocale:

Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava. 

Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele.

Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la cuptor, la 200 grade, acoperita cu capac, pana este aproape gata carnea(o ora jumate l-am lasat eu, fiind curcan de la tara, deci ceva mai tare), apoi am adaugat sucul de la cealalta portocala si am mai lasat la cuptor 15-20 minute.

Garnitura: cartofii i-am taiat cuburi mari. Intr-un castronel, am amestecat bine uleiul cu toate condimentele si usturoiul, apoi am adaugat totul peste cartofi, am amestecat, si peste ei am presarat malai. I-am pus la cuptor la 180 grade in tava tapetata cu hartie de copt.

Totul a fost delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in vin si suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ANCA 1

10.04.2011, 10:41

Carmen, ma bucur ca v-a placut!
@Aziz, pai da mah, e pentru cunoscatori reteta..

kukibella 1

10.04.2011, 11:01

Bya Ralu 1

03.01.2013, 23:22

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele de curcan