Curcan in vin si suc de portocale

de ANCA in Curcan, 18 Ian 2010 | 13509 vizualizari

 

Dupa idei preluate de la Irina (friptura) si Rivka (garnitura), am personalizat putin retetele dupa gustul meu, si iata rezultatul:)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan, intregi
  • o cana cu vin alb demidulce
  • 2 portocale
  • 50 ml ulei masline
  • un catel usturoi
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 1/2 lingurita condimente pt curcan
  • rozmarin
  • piper, sare dupa gust
  • salvie
Garnitura:
  • 5 cartofi
  • jumate de capatana usturoi
  • boia dulce/iute, dupa preferinta
  • piper
  • cimbru
  • ulei de porumb nerafinat
  • malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan in vin si suc de portocale:

Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava.


Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele.


Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la cuptor, la 200 grade, acoperita cu capac, pana este aproape gata carnea(o ora jumate l-am lasat eu, fiind curcan de la tara, deci ceva mai tare), apoi am adaugat sucul de la cealalta portocala si am mai lasat la cuptor 15-20 minute.


Garnitura: cartofii i-am taiat cuburi mari. Intr-un castronel, am amestecat bine uleiul cu toate condimentele si usturoiul, apoi am adaugat totul peste cartofi, am amestecat, si peste ei am presarat malai. I-am pus la cuptor la 180 grade in tava tapetata cu hartie de copt.


Totul a fost delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in vin si suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ANCA 1

10.04.2011, 10:41

Carmen, ma bucur ca v-a placut!
@Aziz, pai da mah, e pentru cunoscatori reteta..

kukibella 1

10.04.2011, 11:01

Bya Ralu 1

03.01.2013, 23:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu pesto de trufe