Curcan la cuptor

de elucubratiiculinare in Curcan, 6 Mar 2013 | 3616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 4 - 4.5 kg,
  • 1 portocală,
  • 5 fire de rozmarin,
  • 100 g unt,
  • sare,piper,
  • 3 cartofi,
  • 3 cepe,
  • 3 morcovi,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 50 ml ulei,
  • 200 ml apă.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Curcanul se spală bine.

Se condimentează cu sare și piper.

Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei).

Portocala este mai mult utilă cănd aveți umplutură, dar eu am pus-o pentru aromă.

Pentru a nu se dezmembra la copt trebuie legat cu sfoară - cât să-i țină aripile și copanele.


Curățăm cartofii, ceapa și morcovii. Căpățâna de usturoiul se desface în căței, lăsându-i în foaie. Tăiem legumele în bucăți mai mari. Aranjăm curcanul într-o tavă unsă cu ulei. Punem legumele de jur împrejur, stopim cu ulei și apă. Untul se taie bucățele mici și se pune pe tot curcanul.


Se învelește cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru o oră și jumătate. Apoi se înlătură folia și se mai lasă pentru încă o oră. Din 15 în 15 minute, se unge curcanul cu sosul din tavă. Când este gata se scoate pe un platou, se scoate ușor sfoara și se aranjează legumele de jur împrejur. Copanele se învelesc cu folie de aluminiu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Teo 1

07.03.2013, 21:37

Ecam pui la 4kg, de-asta sta cuminte in tava...!

Rocsi 1

08.03.2013, 20:28

Ce rumen si gustos!

loredanaaa 1

12.03.2013, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor