Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 9 Mai 2015 | 15228 vizualizari

 

Am avut o pulpa intreaga, mare de curcan de casa. Pulpa inferioara am lasat-o intreaga, cea superioara am dezosat-o si am feliat-o la servire. Fara un studiu prealabil de reteta, cu ce mi-a cazut sub ochi - sub mana din frigider si condimente a iesit o friptura pe cinste.Cu multumiri speciale mamei-soacre care a crescut curcanii :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de curcan -2.5 kg
  • 6 cartofi noi mari
  • 2 linguri unt
  • 2 tije telina
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita rozmarin pudra
  • 1 lamaie - zeama
  • 4 linguri ulei masline
  • patrunjel verde
  • ardei rosu si galben
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor:

 Pulpa intreaga  de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si  zeama de lamaie.

Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de usturoi am curatat-o  de mustati, am spalat-o si am taiat-o in doua. Tijele de telina le-am feliat .

Am pus intr-o tava pulpele de curcan  in mijloc, peste ele am pus untul bucatele. Cartofii i-am dispus pe margini. Am adugat telina, usturoiul si am condimentat cu, sare, ghimbir si rozmarin. La sfarsit am presarat boia rosie dulce de buna calitate. Am stropit totul cu ulei de masline si am adugat in tava doua cani de apa.

Am infoliat tava in folie de aluminiu si am dat la cuptor timp de 45 minute. Dupa acest timp am indepartati folia[ am adugat rondele de ardei ] si am lasat 30 minute ca friptura sa se rumeneasca frumos.

La servire am presarat mult patrunjel verde.

Serviti friptura cu muraturi sau salata de cruditati preferata .

TIPS-URI

1

Daca aveti timp suficient disponibil masati carnea cu sare, zeama de lamaie si condimente si lasati sa se marineze cateva ore .

2

Pentru fripturi pentru a iesi gustoase, fragede si rumene adugati zeama de lamaie, vin sau otet aromatizat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

de vasimur 4

pe 19.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan la cuptor