Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 9 Mai 2015 | 7463 vizualizari

 

Am avut o pulpa intreaga, mare de curcan de casa. Pulpa inferioara am lasat-o intreaga, cea superioara am dezosat-o si am feliat-o la servire. Fara un studiu prealabil de reteta, cu ce mi-a cazut sub ochi - sub mana din frigider si condimente a iesit o friptura pe cinste.Cu multumiri speciale mamei-soacre care a crescut curcanii :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de curcan -2.5 kg
  • 6 cartofi noi mari
  • 2 linguri unt
  • 2 tije telina
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita rozmarin pudra
  • 1 lamaie - zeama
  • 4 linguri ulei masline
  • patrunjel verde
  • ardei rosu si galben
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor:

Pulpa intreaga de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si zeama de lamaie.


Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de usturoi am curatat-o de mustati, am spalat-o si am taiat-o in doua. Tijele de telina le-am feliat .


Am pus intr-o tava pulpele de curcan in mijloc, peste ele am pus untul bucatele. Cartofii i-am dispus pe margini. Am adugat telina, usturoiul si am condimentat cu, sare, ghimbir si rozmarin. La sfarsit am presarat boia rosie dulce de buna calitate. Am stropit totul cu ulei de masline si am adugat in tava doua cani de apa.


Am infoliat tava in folie de aluminiu si am dat la cuptor timp de 45 minute. Dupa acest timp am indepartati folia[ am adugat rondele de ardei ] si am lasat 30 minute ca friptura sa se rumeneasca frumos.


La servire am presarat mult patrunjel verde.


Serviti friptura cu muraturi sau salata de cruditati preferata .

 

TIPS-URI

1

Daca aveti timp suficient disponibil masati carnea cu sare, zeama de lamaie si condimente si lasati sa se marineze cateva ore .

2

Pentru fripturi pentru a iesi gustoase, fragede si rumene adugati zeama de lamaie, vin sau otet aromatizat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 23:33

Ce bine arata!

Gicuta69 1

11.05.2015, 08:40

Anett 1

11.05.2015, 09:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la grill