Meatloaf

de Rux in Curcan, 25 Oct 2013 | 4988 vizualizari

 

Cunoscuta sub numele de friptura de carne tocata, sau carne tocata in forma de paine, cu origine europeana undeva in secolul 5, mentionata si in faimosul Apicius( colectie romana de retete de bucate), este extrem de versatila fiind adoptata de diferite regiuni ale globului ca mancare locala desigur in variante desprinse din reteta de la inceputuri. Se poate prepara din diferite tipuri de carne; de pasare, vita, porc, miel, in amestec cu oua, pesmet si diferite condimente, poate fi umpluta cu oua, branza, ciuperci si diverse vegetale.
Eu am ales o varianta usor de preparat si extrem de gustoasa :), reteta nu-mi apartine, este primita de la o buna si draga prietena de suflet, Mihaela...iti multumesc, a iesit magnifica :) Probati va rog si nu veti regreta! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata( am ales carnea de curcan)
  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe mari( sau praz, e mai dulce) ( eu am ales 4 cepe rosii si 2 legaturi de ceapa verde)
  • 6 oua
  • sare
  • piper alb
  • turmeric( optional)
  • o bucatica de ghimbir proaspat razuit
  • rozmarin proaspat tocat( 1 ramurica mica)
  • ulei de masline( 3 linguri)
  • pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meatloaf:

Se spala carnea si se toaca, impreuna cu ceapa( sau prazul).

Cartofii se macina cruzi la robot( sau se dau prin masina de tocat).

Ouale se bat 3 minute pana se umfla.

Se amesteca carnea cu ceapa si cartofii, apoi cu ouale si condimentele, sarea, piperul, turmericul, rozmarinul.

Tapetam o tava ( aici alegeti cum o vreti mai inalta sau mai intinsa in functie de cat de crescuta o doriti) cu ulei si pesmet.

Punem compozitia de carne si presaram un strat foarte subtire de pesmet deasupra( optional).

Coacem  50 minute sau o ora la 200 de grade.

Se portioneaza fara probleme calda.

O puteti servi alaturi de salata, gogosari murati...etc...

 

 

 

TIPS-URI

1

Condimentele pot fi alese dupa gustul personal

Daca ti-a placut reteta noastra "Meatloaf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Rux 1

26.10.2013, 23:31

Multumesc Mamaie

Rux 1

26.10.2013, 23:31

Multumesc Sidy

Rux 1

26.10.2013, 23:31

Multumesc Marcela, ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!