Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc

de Oana in Curcan, 30 Mar 2012 | 5440 vizualizari

 

De sezon :) As manca spanac non-stop!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura usturoi verde
  • 300 g piept de curcan
  • 200 ml passata de rosii
  • sare
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc:

Se curata frunzele de spanac, se spala bine sub jet de apa (eu am curatat vreo 3 kg :))) am pastrat spanac si pentru alte retete...maine :) Se fierbe o oala cu apa si se opareste spanacul in apa clocotita pentru cateva secunde, se scoate rapid cu o spumiera intr-un castron mare cu apa rece-rece. Se mai trece prin jet de apa rece si apoi se lasa la scurs inntr-o sita. Se preseaza bine si cu mana, sa iasa toata apa si se pune deoparte.


Pieptul de curcan se taie cubulete si se inabuseste in ulei cu putina apa. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, apoi se adauga peste carne. Se adauga 100 ml apa si se pune capacul. Se lasa pe foc pana se imoaie ceapa. Se adauga spanacul (frunzele se pot pune intregi sau rupte, dupa plac). Se mai adauga 100 ml apa si passata de rosii. Eu am un suc de rosii mai gros, fara seminte, facut in casa, in toamna. Se pune sare dupa gust (eu nu am mai pus, erau rosiile sarate), se acopera mancarea si se lasa sa fiarba 5 minute. Se opreste focul.


Pentru ochiul romanesc, am fiert apa cu sare si putin otet, cand clocoteste apa se sparge oul si se aduna repede albusul cu o lingura, asezandu-l deasupra. Se fierbe la foc min 1-2 minute, apoi se scoate cu o spumiera.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

deyutzky 1

31.03.2012, 11:52

cred ca e bun tare
Ps: nu e oul la ingrediente sa nu uiti sa-l treci

Oana 1

31.03.2012, 15:40

Deyu, nu l-am trecut, e optional

deyutzky 1

31.03.2012, 16:10

aa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Gratar de piept de curcan cu legume la capac