Curcan la cuptor

de papabundetot in Curcan, 16 Iun 2013 | 2588 vizualizari

 

Acest simpatic curcan a facut Revelionul 2012 cu noi si am zis sa il bronzam un pic ca sa fie fotogenic,asa ca a stat ceva vreme in cuptor ca sa ajunga la performanta asta de a arata atat de apetisant:)

Inainte de sedinta de bronz,micutul a facut baie intr-un bait delicios pentru o zi si jumatate,timp in care (ca sa nu amorteasca) l-am mai intors de pe o parte pe alta ca sa fie bine baituit si uniform .

 

INGREDIENTE

  • Pentru bait,am avut nevoie de o oala mare (in care sa incapa curcanul si sa stea si acoperit cu bait pana sus),am adaugat in oala
  • 3/4 dintr-o sticla de vin alb sec,
  • 100 ml otet de mere,
  • o lingura sanatoasa de miere de albine,
  • un pumn de sare mare,
  • coriandru boabe (putin zdrobit ),
  • piper verde boabe,
  • 2-3 frunze de dafin,
  • o ceapa taiata in 4 si
  • 3-4 catei de usturoi.
  • Odata puse ingredientele acestea in oala,am amestecat bine ca sarea sa se dizolve si sa se amestece toate aromele,dupa care l-am invitat pe musafirul nostru…cucanul sa sara in oala pregatita pentru el
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

A stat el acolo cum am spus, cam o zi si jumatate, si l-am intors pe toate partile in timpul asta.


Dupa ce perioada de baita a expirat,am scos curcanul din bait,l-am sters bine cu un prosop de hatie,l-am asezat intr-o tava de cuptor,am introdus in cavitatea lui un mar de marime potrivita si un baton de scortisoara ca sa il aromam,iar pe deasupra am pregatit un fel de sos din unt la temperatura camerei, cu curry, chlli, si cateva frunze de busuioc uscat, si am uns curcanul bine de tot cu acest sos,in cavitate am introdus o cantitate mai generoasa ,l-am acoperit cu o folie de aluminiu si l-am bagat la solar adica la cuptorul bine incins.In tava am adaugat o parte din baitul in care a stat curcanul si niste ulei.


A stat acolo cam 2 ore si jumatate,dupa care i-am scos folia si l-am mai lasat cam o ora la foc mic ca sa se rumeneasca uniform. Ce pot sa spun este ca a iesit foarte fraged si aromat. Ca si garnitura noi am avut o umplutura cum o numim din paine,cartofi,ceapa si condimente fffoarte gustoasa dar se poate folosi orice alta garnitura va place.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

diaconta 1

17.06.2013, 14:48

rumen si bun

Corinuta 1

17.06.2013, 15:51

vai de mine cum arata!

papabundetot 1

17.06.2013, 16:16

S-a bronzat frumos micutul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor