Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2015 | 1679 vizualizari

 

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

 

INGREDIENTE

  • Pulpe si aripi de la curcan[ 3kg]
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri rozmarin uscat
  • 2 linguri busuioc uscat
  • 1 l vin alb -demisec
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 crenguta busuioc verde [ pentru decor ]
  • sare
  • pudra de chili
  • 50 ml otet aromat :http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-afine-si-merisore-cu-ierburi-66125.html
  • 100 ml ulei
  • 300 gr rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin:


  1. Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava .

  2. Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili .

  3. Ceapa si usturoiul se curata .

  4. Ceapa se taie rondele , usturoiul se pune intreg din loc in loc in tava .

  5. Adaugati vinul si stropiti carnea cu otet aromat si cu ulei de masline .

  6. Tava se infoliaza in folie de aluminiu si se da 2 ore la cuptor .

  7. Dupa acest timp se scoate folia se lasa 20 minute sa se rumeneasca pe o parte . Se intoarce carnea si se lasa sa se rumeneasca si pe ceialalta parte .

  8. Se repeta operatiunea . La ultima tura se aseaza din loc in loc jumatati de rosioare cherry spalate .

  9. Serviti friptura de curcan decorata cu frunzulite de busuioc verde .

 

TIPS-URI

1

Este indicat sa folositi ierburi aromatice verzi daca va stau la dispozitie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

02.02.2015, 21:58

Prezent!

mirela0911 1

03.02.2015, 14:36

Mi-e foameeee!

reisnaor_2006 1

03.02.2015, 17:58

numa bunatati gatesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitel vienez de curcan