Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci

de Gusti in Curcan, 26 Ian 2013 | 2314 vizualizari

 

O reteta de piept de Curcan tavalit in unt aromat foarte usor de preparat, careia i-am adaugat ca garnitura o tocanita rapida de ciuperci

 

INGREDIENTE

  •  o bucata de piept de curcan, taiata in 4 parti
  • jumatate pachet unt
  • o punga de ciuperci congelate (sau proaspete, la alegere)
  • o crenguta de rozmarin
  • citeva fire de patrunjel
  • 6-8 catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru
  • o ceapa mica/medie
  • marar
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci:

 Am pus o parte din unt in tigaie, un pic mai mult de sfert sa zicem, si am tavalit putin carnea de curcan prin ea. Apoi, am scos carnea si am pus-o in vasul Zepter (se poate pune si la cuptor, stropita cu putin ulei, apa si sare si piper. Chiar si putin vin alb) circa 5-7 minute.

Am pus in locul ei in tigaie ceapa taiata marunt, pina s-a facut aurie, am adaugat ciupercile (am folosit congelate, un mix cu bureti de padure, ghebe, etc), am amestecat, iar la final am adaugat 2-3 catei de usturoi zdrobiti si mararul tocat marunt. Am mai amestecat putin si gata tocanita de ciuperci.

Am scos ciupercile si am pus restul de unt in tigaie. Am adaugat usturoiul zdrobit, crengutele de rozmarin si cimbru, dar si patrunjelul. Am aromat astfel untul timp de 2-3 minute.

Am scos carnea din Zepter, era aproape facuta, si am tavalit-o prin untul aromat pina a prins o usoara crusta.

Am decorat portia cu crenguta de rozmarin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci-0
Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci-1
Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci-2
Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci-3

COMENTARII (31)

diaconta

diaconta 1

28.01.2013, 22:22

va sa zica te-ai luat la tranta cu el ))

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 11:49

babi5

babi5 1

17.06.2013, 10:34

Bunnnnnnnnnnn!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05