Curcan umplut

de Dana Cristea - pusikmea in Curcan, 2 Ian 2011 | 12602 vizualizari

 

trebuie sa recunosc ca nu l-am facut eu, ci socrul meu care a lucrat ca bucatar, a iesit o minunatie, imi pare rau ca nu am poze bune sa se vada ce a iesit cu adevarat.

 

INGREDIENTE

  • un curcan ( de preferat de cumparat, eu am avut de casa si ne-am chinuit mult cu el)
  • vin alb-300 ml
  • coniac- 300 ml
  • supa de curcan
  • cativa cartofi
  • mujdei de usturoi( facut dintr-o capatana de usturoi, sare si apa)
  • pentru umplutura:  
  • 100 g unt
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ardei mare rosu
  • 2 cepe
  • 3 cpatani usturoi
  • branza rasa pentru pizza
  • 300 g kaiser
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • condimente , sare, piper, bioa iute/dulce

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Pentru inceput punem curcanul la fiert intr-o oala mare.


Dupa ce a fiert cat de cat incepem operatiunea de umplere.


Pregatim umplutura astfel:


Punem kaiserul si toate legumele taiate cubulete mici la calit in unt, dupa ce s-au calit stingem cu cateva linguri de supa, dupa ce s-a racorit putin vom pune niste branza speciala pentru pizza peste aceasta compozitie cu care vom umple curcanul.


Umplem curcanul, dupa care il coasem sa nu iasa umplutura, noi l-am mai pansat pe ici pe colo cu felii de bacon pentru ca a fost crestat prea mult.


Il punem intr-o tava mai inalta, in care am pus cateva polonice de supa si-l bagam la cuptor.


Curcanul trebuie lasat app 4 ore la cuptor.


Din cand in cand il scoatem si-l stropim cu coniac si vin alb ( se spune ca il ajuta sa se fragezeasca), iar sosul va iesi demential.


Dupa ce s-a rumenit usor vom pune si cartofii langa el si mai lasam pana se fac si acestia.


Dupa ce il scoatem din cuptor il stropim cu mujdeiul de usturoi.


Se serveste alaturi de cartofii si sosul demential.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

03.01.2011, 10:49

vanilla 1

03.01.2011, 15:34

Dana Cristea - pusikmea 1

03.01.2011, 20:28

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!