Curcan umplut

de Dana Cristea - pusikmea in Curcan, 2 Ian 2011 | 13078 vizualizari

 

trebuie sa recunosc ca nu l-am facut eu, ci socrul meu care a lucrat ca bucatar, a iesit o minunatie, imi pare rau ca nu am poze bune sa se vada ce a iesit cu adevarat.

 

INGREDIENTE

  • un curcan ( de preferat de cumparat, eu am avut de casa si ne-am chinuit mult cu el)
  • vin alb-300 ml
  • coniac- 300 ml
  • supa de curcan
  • cativa cartofi
  • mujdei de usturoi( facut dintr-o capatana de usturoi, sare si apa)
  • pentru umplutura:  
  • 100 g unt
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ardei mare rosu
  • 2 cepe
  • 3 cpatani usturoi
  • branza rasa pentru pizza
  • 300 g kaiser
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • condimente , sare, piper, bioa iute/dulce

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Pentru inceput punem curcanul la fiert intr-o oala mare.


Dupa ce a fiert cat de cat incepem operatiunea de umplere.


Pregatim umplutura astfel:


Punem kaiserul si toate legumele taiate cubulete mici la calit in unt, dupa ce s-au calit stingem cu cateva linguri de supa, dupa ce s-a racorit putin vom pune niste branza speciala pentru pizza peste aceasta compozitie cu care vom umple curcanul.


Umplem curcanul, dupa care il coasem sa nu iasa umplutura, noi l-am mai pansat pe ici pe colo cu felii de bacon pentru ca a fost crestat prea mult.


Il punem intr-o tava mai inalta, in care am pus cateva polonice de supa si-l bagam la cuptor.


Curcanul trebuie lasat app 4 ore la cuptor.


Din cand in cand il scoatem si-l stropim cu coniac si vin alb ( se spune ca il ajuta sa se fragezeasca), iar sosul va iesi demential.


Dupa ce s-a rumenit usor vom pune si cartofii langa el si mai lasam pana se fac si acestia.


Dupa ce il scoatem din cuptor il stropim cu mujdeiul de usturoi.


Se serveste alaturi de cartofii si sosul demential.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

03.01.2011, 10:49

vanilla 1

03.01.2011, 15:34

Dana Cristea - pusikmea 1

03.01.2011, 20:28

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut