Curcan umplut

de CookieMonster in Curcan, 13 Mai 2013 | 60906 vizualizari

 

De sarbatori de pe masa noastra nu lipseste nicodata curcanul, anul acesta am incercat un curcan umplut cu drob, mazare si ceapa

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan ( cam 4 kg)
  • 200 g drob
  • 4 cepe mari
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 500 ml apa
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 4 linguri de boia de ardei dulce
  • 2 lingura de boia de ardei picant
  • 4 catei de usturoi taiati felii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul).


2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat curcanul se umple in cavitatea cu ceapa calita impreuna cu mazarea timp de 10 minute si apoi amestecata cu drobul de miel (http://www.bucataras.ro/retete/drob-de-miel-46165.html). Coasem bine pielea de pe piept, daca s-a rupt prea tare si legam bine copanelele sa nu iasa umplutura.


3. Odata umplut curcanul se da la cuptorul preincalzit la 150 C timp de 3 - 4 ore impreuna cu marinata. In prima jumatate de ora tava se acopera ca o folie de aluminiu. Se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava si in ultimile 20 de minute il ungem usor cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

CookieMonster 1

14.05.2013, 09:36

Criss

roxana_simona 1

14.05.2013, 13:03

bun

CookieMonster 1

14.05.2013, 14:23

Multumesc mult Roxana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut