Curcan la cuptor

de jojoba in Curcan, 12 Ian 2011 | 8696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 4-5 kg
  • 30 ml ulei,
  • sare,
  • piper
  • Maghiran uscat,
  • salvie uscata,
  • rozmarin uscat,
  • 30 ml coniac
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • O ceapa mare
  • 2 mere taiate in sferturi
  • Un strugure rosu
  • 100 gr unt topit  
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se spala curcanul, se usuca cu prosoape si in interior si in exterior. Se indeparteaza pielea de pe piept fara a o taia si se presara sub ea rozmarinul, salvia si maghiranul amestecate , apoi se intinde la loc.



Se aseaza curcanul intr-o tava, se pudreaza in interior cu sare, piper, maghiran, salvie, rozmarin, se pun merele taiate sferturi, ceapa in interior; se unge curcanul pe deasupra cu untul topit, se toarna apa in tava , se acopera cu folie de aluminiu (perforata) si se introduce la cuptorul incins pentru 4 ore (160 grade).



Dupa o ora jumatate, se scoate curcanul si se unge cu sosul format din miere, ulei, coniac, sare si piper. Se acopera cu folia si se introduce in continuare la cuptor. Dupa doua ore si jumatate se scoate folia de aluminiu, se stropeste curcanul cu sosul din tava si se lasa sa se rumeneasca deasupra.



Se serveste curcanul pe pat de frunze de salata , garnisit cu boabe de struguri si varza de bruxelles.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

nadina73 1

12.01.2011, 21:31

Bun venit

MIUTA 1

13.01.2011, 14:24

Super curcanul Bine ai venit!!!

andreea_angelo 1

10.12.2012, 12:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Copane de curcan la cuptor