Curcan umplut la cuptor

de Sylvia in Curcan, 24 Dec 2010 | 26225 vizualizari

 

Curcanul umplut la cuptor intregeste traditia Sarbatorilor de iarna, desi nu am avut invitati la masa , respect mereu traditia si fac curcan la cuptor

 

INGREDIENTE

  • Am avut un curcan mai mic de 2,5 kilograme si din experienta proprie va recomand ca idee, curcanii de 2-3  kg sunt suficienti de mari pentru 6-8 persoane si ies mai fragezi
  • Pentru marinada : 
  • 24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb,
  • 150 ml ulei,
  • 150 ml apa,
  • sare, piper ( si macinat si boabe)
  • cuisoare,
  • foi de dafin,
  • putina boia,
  • verdeturi aromate salvie si patrunjel am pus eu.
  •  Umplutura :
  • carne de porc slaba( 150 grame) ,
  • cu ficat de porc ( 100 grame) ,
  • o ceapa mare,
  • o bucata de telina,
  • 2 linguri de zarzavat de iarna  facut dupa reteta aceasta  http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/ ,
  • un ou,
  • 2 linguri de pesmet,
  • 2 linguri ulei,
  • verdeata aromata in functie de preferinte.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut la cuptor:

Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb, 150 ml ulei, 150 ml apa, sare, piper ( si macinat si boabe) cuisoare, foi de dafin, putina boia siverdeturi maruntite. Se roteste la cateva ore ca sa se patrunda cu aromele pe toate partile.


Am calit ceapa in ulei impreuna cu celelelate zarzavaturi date pe razatoare. Am tocat apoi tot cu robotul de bucatarie ( inclusiv ceapa calita) si am condimentat dupa gust cu sare, piper, putin cimbru, verdeata aromata, boia si am amestecat bine cu un ou si pesmet pana se obtine o pasta consistenta. Am mai facut cu aceasta compozitie o gaina umpluta si i-a dat o aroma aparte asa ca am facut reteta si la curcan, de obicei il umpleam cu un mar si cu orez cu legume dar a iesit mai bine reteta asta noua.


Am preincalzit cuptorul la 200 grade, am umplut curcanul cu compozitia de carne si l-am asezat intr-o tava mare. Am turnat peste zeama in care a stat la macerat si l-am dat la cuptor.


Dupa 15 minute cand am vazut ca incepe sa sfaraie apa din tava semn ca fierbe deja am redus temperatura la 180 de grade si am lasat o ora si 15 minute la temperatura asta. Am incercat sa fac metoda de coacere recomandata pe eticheta respectiv la un curcan de 3 kg lasat la copt 3 ore la 175-180 de grade. Dupa o ora si jumatate de stat la cuptor am redus temperatura la 175 de grade si am mai lasat o ora. La fiecare 15-20 minute de cand l-am pus a cuptor l-am umezit cu cate o lingura-doua de ulei din tava sa nu se usuce. Am avut surpriza ca la temperatura asta nu se usuca si nu se arde asa ca dupa 2,5 ore era perfect rumenit si facut. Anul trecut am avut un curcan mare si l-am facut la temperatura mai mare si ii puneam mereu comprese sterile imbibate cu unt peste el, acum nu a fost cazul . Dupa 2,5 ore aveam rezultatul.

 

TIPS-URI

1

Calculati la fiecare kg de carne de curcam o ora la cuptor la 175 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_duceag 1

25.12.2010, 19:53

Craciun fericit!
Nu am papat niciodata curcan
uite ceva frumos pentru tine http://www.youtube.com/watch?v=dn1NmtJHhuI&feature=player_embedded

MIUTA 1

26.12.2010, 22:18

Arata foarte bine delicios

Sylvia 1

02.01.2011, 16:04

Gaby am uitat sa iti spun ca taaaaare mi-a placut melodia pusa de tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor