Curry de bame

de Brindusa in Mancaruri de post, 2 Mar 2010 | 3121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane mici de bame in sos de tomate (facute in casa, sau cumparate)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita chimen (ar trebui praf, dar eu n-am mai avut)
  • 2 lingurite curcuma praf
  • 1 varf de cutit chili
  • 3 linguri ulei (de porumb am folosit eu)
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de bame:

reteta pentru conserve de bame am pus-o aici

Incalzeste bine uleiul si pune coriandrul si chimenul. Caleste-le usor. Adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga curcuma si chili si mai lasa 2 minute.

Pune bamele si sucul de rosii si lasa pana ce se formeaza un sos consistent (cam 5 minute). Potriveste de sare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de bame" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

pansy1 1

04.03.2010, 22:24

imi place curry chiar si cu legume.cred c ar fi mai interesant sa folosesti praf curry gata amestecat,avand in vedere ca are mai multe mirodenii.la curry de regula se pune chimion nu chimen.
am retinut ideea.multumesc.

Brindusa 1

04.03.2010, 22:57

Praful de curry nu se pune, de fapt in curry-ul adevarat , dupa cate stiu eu. Si da, chimionul se foloseste, dar mi s-a terminat Ce si cate condimente se pun, depinde de reteta si de imaginatia fiecaruia. In bucataria Indiana aproape toate mancarurile se numesc curry si poti alege ce condimente pui sau nu. De aia imi place mie bucataria lor

Panacris 1

16.05.2015, 15:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L