Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion

de botcrina in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2012 | 2884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prepararea cuşcuşului
  • 500 g cuşcuş
  • puţin ulei
  • putina apă
  • delikat
  • sare, piper (opţional)
  • Chifteluţele
  • 300 g carne tocată amestec
  • 2 felii de pâine, puţină apă(pt. înmuiat pâinea)
  • 5 cartofi mari
  • 2 ouă
  • sare, piper, după gust
  • usturoi pisat, după gust
  • pătrunjel verde
  • ulei pentru prăjit
  • Sosul de bulion
  • 4 linguri pastă de tomate din comerţ
  • 4 linguri bulion
  • sare, piper, după gust
  • cimbru/ busuioc, după gust
  • puţin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion:

Cuşcuşul


Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă este necesar adăugăm şi puţină sare.


Lăsam să fiarbă şi dacă este nevoie mai adăugăm din când în când apă, amestecând în continuu.


Chiftelele


Răzuim cartofii pe răzătoarea fină, îi stoarcem cu mâna şi îi punem peste carnea tocată.


Înmuiem pâinea în apă , o stoarcem bine, o fărâmiţăm şi o punem de asemenea peste carne.


Peste aceste ingrediente adăugăm usturoiul pisat, ouăle, pătrunjelul tocat fin şi potrivim cu condimente.


Prăjim chiftelele în ulei încins, după care le scoatem pe un şerveţel de hârtie absorbant.


Sosul de bulion


Punem câteva picături de ulei, la încins apoi adăugăm, pasta de tomate (pentru că este mai densă, şi iese sosul puţin mai gros) şi bulionul, apoi potrivim condimentele după gust, şi lăsăm să fiarbă până dă în clocot de 2-3 ori.


Asamblăm farfuria, cu cuşcuş, sos şi chifteluţe.


Poftă bună!!!!!!!!!!!!!!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

cocolina 1

30.04.2012, 23:11

cus cus cus ce bunatate de mancare

botcrina 1

30.04.2012, 23:12

multumesc

Sim0na 1

02.05.2012, 18:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos alb