Cus-cus cu prepelite in glazura de rodie

de Anastasia in Mancaruri cu carne, 21 Mai 2014 | 930 vizualizari

 

O mancare foarte potrivita pentru o cina romantica in doi sau pentru un eveniment mai special :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de paste cus-cus
  • 4 prepelite
  • 150 ml. suc de rodie
  • 50 gr. zahar
  • 1 rodie
  • 200 gr. caise uscate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 cana fulgi de migdale prajiti
  • ulei de masline pentru prajit
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana supa de pui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu prepelite in glazura de rodie:

Prepelitele se spala bine, se curata de resturile de pene si se taie pe sira spinarii, inlaturand-o.

Sucul de rodie se fierbe cu zaharul si cu 3 catei de usturoi, pana devine gros ca un sirop.

Cus-cusul se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand in continuu pana devine auriu, apoi se fierbe in apa cu sare, circa 10 minute si se strecoara. Dupa ce strecurati cus-cusul, turnati in el supa de pui amestecati si acoperiti cu capac.

Prepelitele sarate si piperate pe fiecare parte se prajesc cu pielea in jos, in timp ce se prajesc, presati-le cu ajutorul unui capac ca sa prinda mai repede si mai uniform culoare, le prajiti pana devin aurii.

Puneti prepelitele intr-o tava pentru copt, le legati cu ata piciorusele ( pe care o veti inlatura dupa coacere ) si le ungeti cu melasa de rodie optinuta prin reductia sucului de rodie.

Coaceti prepelitele in cuptorul incins la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute, intre timp le mai ungeti de 2 ~3 ori cu melasa de rodie pana se coc.

Cat se coc prepelitele, prajiti in tigaia in care le-ati gatit 3 catei de usturoi cateva secunde, apoi adaugati fulgii de migdale, semintele de rodie, caisele uscate ( tinute in prealabil pana se vor inmuia in apa fierbinte, apoi stoarse de lichid ) si ceapa verde tocata, caliti, amestecand 2~3 minute, adaugati cus-cusul fiert si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.

Serviti prepelitele pe un platou peste cus-cus. 

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu prepelite in glazura de rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

22.05.2014, 06:35

Foarte interesanta reteta

ryta 1

22.05.2014, 17:54

monik80 1

20.03.2015, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!