Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci

de retetele_tinei in Ficat, 1 Noi 2014 | 1843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 350 g ficatei si inimi
  • 180 g ciuperci in conserva
  • 500 ml apa
  • 200 g cuscus
  • ulei pt prajit
  • 2 lingurite de boia dulce
  • sare
  • piper
  • unt, cat o nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci:

Am invatat de la matusa mea, ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri.


Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot ,am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului, nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.


Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit.


Dupa, am adaugat ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit.


Dupa am pus ciupercile din conserva, sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit.


Am stins cu 300 ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.


Separat, am pregatit cuscus-ul. Asadar, am pus, intr-un bol, 200 g cuscus, sare si unt.


Cand cei 200 ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine.


Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.


Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita, a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa pregatiti acest preparat si fara inimi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

reisnaor_2006 1

01.11.2014, 21:24

dantes 1

02.11.2014, 10:20

Foarte buna!

babi5 1

02.11.2014, 12:19

Super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pipote si inimi cu mazare verde