Desert baclava

de Ancutsa in Dulciuri, 15 Aug 2018 | 2349 vizualizari

 

Uneori, lucrurile simple sunt cele mai bune, de aceea am pregătit această baclava simplu, fără ingrediente sofisticate, aşa cum ne-o pregătea mama când eram mici. Iar ai mei au fost tare bucuroşi de surpriza dulce din seara asta.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi fine pentru placintă
  • 2 linguri zahăr
  • Ulei pentru uns foile
  • 200 g nucă rumenită şi măcinată
  • 100 g unt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan)
  • Pentru decor:
  • 50 g fistic
  • Miere, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava:

 

 Se aduc foile de plăcintă la temperatura camerei.

Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr, cât mai spre marginea foii şi se rulează, îndoind capetele spre interior. Se procedează la fel cu restul foilor.

Se transferă rulourile într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se taie în pătrăţele, se ung cu unt la temperatura camerei sau topit şi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aprox 20 de minute sau până se rumeneşte.

Între timp, se pregăteşte siropul din apă, zahăr şi coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan), lăsând să fiarbă câteva minute.

După ce se scoate baclavaua din cuptor, se toarnă siropul peste ea, cu atenţie, întrucât este fierbinte. Se lasă să se însiropeze bine, apoi se decorează cu miere şi fistic măcinat.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 20 min

Porţii: 8

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/baclava.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si cafea