Desert blat de tort cu sirop de zahar ars

de Andra_Constantinescu in Torturi, 26 Apr 2017 | 5283 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Gaby. La inceput mi s-a parut ca a iesit cam mic blatul, insa dupa ce l-am insiropat si l-am umplut cu crema a fost tocmai bun.
Eu am facut un tort amandina cu acest blat, pe care il puteti vedea aici.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g)
  • Diametru tava: 22 cm
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert blat de tort cu sirop de zahar ars:

Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu siropul de caramel.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu doua linguri de zahar. Se adauga amestecul cu galbenusuri si se mixeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon.

Compozitia se toarna intr-o tava detasabila de 22 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor, pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde de marginea tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert blat de tort cu sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu visine si ciocolata