Desert boccelute cu bezea si nuca

de lucy2002 in Dulciuri, 19 Mai 2019 | 550 vizualizari

 

  Sunt aspectoase, fragede, aromate si nu foarte dulci, merg foarte bine la o ceasca de ceai sau cafea.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt cu grasime mare 82%
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de smantana grasa
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • coaja de lamaie razuita
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert boccelute cu bezea si nuca:

Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte mult. Dupa ce am obtinut un aluat legat, impartim aluatul in 35 bucati egale pe care le modelam sub forma de biluta. Bilutele obtinute se asaza pe un platou se infoliaza si se da la frigider pentru o ora.


Umplutura


Se bat bine albusurile cu praful de sare si zaharul pudra pana se intaresc si devin lucioase. Adaugam coaja razuita de lamaie, nuca macinata si amestecam cu grija sa nu se lasa bezeaua. Punem folie si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei.


Aducem bilutele de la frigider, luam o biluta si o intindem pe blatul infainat in forma de disc cat mai subtire. Adaugam cate o lingurita cu varf din umplutura de bezea pe discul format. Adunam marginile discului in sus si le strangem la un loc dand forma unei boccelute dupa care o asezam in tava tapetat cu hartie de copt. Dupa ce am terminat de format boccelutele, dam tava la cuptorul preincalzir la 190 grade C, timp de12-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la capete. Se scot si se tavalesc prin zahar pudra cu mare grija sa nu se rupa, sunt foarte fragede.





 

TIPS-URI

1

nuca se poate inlocui cu alune macinate sau se pot umple doar cu o umplutura simpla cu gem de prune si nuca macinata sau chiar rahat

2

se vor pudra cu atentie avand grija sa nu se rupa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert boccelute cu bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

lucy2002 1

20.05.2019, 16:30

Multumesc tuturor!

laura_n 1

20.05.2019, 19:34

Ingenioase! Imi plac!

lucy2002 1

21.05.2019, 08:42

Mulțumesc Laura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ghiveci de legume
  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Legume la cuptor

ieri la 19:19

Brânză tofu la grill, cu legume la aburi

de RODIMUR 5

ieri la 18:49

Paste cu sos de legume si cefa de porc

ieri la 12:11

Covridog

ieri la 10:36

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu