Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

de Merisor in Prajituri, 15 Dec 2018 | 1909 vizualizari

 

Foarte ușor de preparat acești brăduți din aluat de biscuiți cu nucă și ciocolată, vor fi de efect printre fursecurile de sărbători.
Forma specială pentru brăduți eu am procurat-o online, de pe un site cu ustensile de bucătărie și patiserie.
Rețeta în sine este cea de salam de biscuiți, doar că mărunțim biscuiții bine, ca să putem modela brăduții frumos.
Și, bineînțeles, putem jongla cu ingredientele din interior, după bunul plac.
 

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiți Petit Beurre
  • 150 g nucă
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 linguriță cacao
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos
  • ornamente de zahăr și ciocolată
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata:

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin.


Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari, să le simțim când savurăm brăduții. Cel puțin, mie îm place să o simt ronțăind, dar se poate măcina și fin, depinde cum o preferă fiecare.


Punem pe foc laptele cu untul, zahărul, cacaua și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide.


Biscuiții fiind dulci, compoziția nu mai necesită prea mult zahăr.


De obicei, se prepară cu biscuiți populari, dar eu n-am avut.


Adăugăm și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.


Se mai pot adăuga esențele favorite, după stingerea focului. Eu am pus doar scorțișoară.


Amestecăm, într-un vas, biscuiții cu nuca și scorțișoara.


Facem o adâncitură la mijloc și turnăm compoziția de pe foc, fierbinte și bine omogenizată.


Amestecăm bine totul, adăugăm și gemul de caise pentru un plus de gust și omogenizăm bine compoziția.


O lăsăm să se răcească, pentru a nu fi lipicioasă când modelăm brăduții.


Luăm cu mâna, sau cu lingura din compoziție, după ce s-a răcit și o îndesăm bine în forma de brăduți, închisă.


Desfacem forma, iar brăduțul se va desprinde frumos și îl vom așeza pe platou.


Nu este nevoie să ungem forma cu nimic, fiind din plastic, compoziția nu se va lipi de pereții ei.


Procedăm la fel cu fiecare brăduț în parte, apoi îi decorăm după propria imaginație și cu ce avem la îndemână.


Nu ar trebui să ne lipsescă nuca de cocos, ea simbolizând zăpada.


Iar dacă avem nucă de cocos mozaic, brăduții ar arăta foarte bine, ca și cum ar fi împodobiți.


Mie mi-au plăcut acești brăduți din aluat de biscuiți și nucă, sper să vă placă și vouă!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Gabriela_Gh 1

17.12.2018, 10:17

Foarte, foarte frumosi

RuxyRux 1

19.12.2018, 22:20

Wow din nou!

CretuValentina 1

21.12.2018, 16:20

o sa incerc si eu aceasta reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

ieri la 20:01

Fursecuri glazurate, asortate

de Ancutsa 6

ieri la 14:56

Salau cu gremolata si orez

ieri la 10:21

RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori