Desert prajitura cu alune si caramel

de Dea_Dea in Prajituri, 10 Apr 2020 | 8129 vizualizari

 

O prajitura foarte buna cu diferite texturi , cremos si crocant.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 150 gr alune zdrobite(eu am folosit cu sare)
  • Jumatate de crema caramel cumparata(Carnation de 397 gr)
  • 100 gr lapte condensat(3-4 linguri)
  • 600 ml frisca lichida(smantana dulce de frisca)
  • SIROP:
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml apa
  • Se amesteca pana se dizolva zaharul
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu alune si caramel:

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaoa si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata lasam blatul la racit .

Crema:
Punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem , cand incepe sa se ingroase adaugam caramelul si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita. Adaugam la final alunele zdrobite si amestecam cu o spatula.

ASAMBLARE:
Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o tremie din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am facut forme din 3 linguri de ciocolata tartinabila (Nuttela sau orice altceva), incalzita la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu alune si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

11.04.2020, 20:57

Ce ma teanteza prajitura asta cu aromele ei! Este super la gust!

Panacris 1

14.04.2020, 18:10

dantes 1

17.04.2020, 10:50

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si ciocolata