Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O prajitura foarte buna cu diferite texturi , cremos si crocant.
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaoa si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata lasam blatul la racit .
Crema:
Punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem , cand incepe sa se ingroase adaugam caramelul si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita. Adaugam la final alunele zdrobite si amestecam cu o spatula.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o tremie din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am facut forme din 3 linguri de ciocolata tartinabila (Nuttela sau orice altceva), incalzita la microunde.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult