Desert branzoaice

de -Licurici- in Dulciuri, 13 Dec 2018 | 1404 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 320 g faina;
    • 150 ml lapte;
    • 30 g unt;
    • 50 g zahar;
    • 1 ou;
    • 5 g drojdie;
    • coaja rasa de lamaie+portocala;
    • un praf de sare;
  • Pentru umplutura:
    • 300 g branza de vaci;
    • 50 g stafide;
    • 80 g zahar;
    • 2 oua;
    • 2 linguri gris;
    • coaja rasa de lamaie+portocala;
    • 1 pliculet zahar vanilinat;
    • esenta de rom.
  • Pentru uns:
    • 1 galbenus de ou;
    • 1 lingura de lapte.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoaice:


  1. Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca.

  2. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut.

  3. Faina se cerne intr-un bol, se adauga un praf de sare, drojdia si laptele.

  4. Se framanta compozitia, iar cand se omogenizeaza, se adauga oul si coaja de lamaie+portocala.

  5. Se mai framanta 1-2 min, pana se obtine un aluat elastic.

  6. Daca aluatul este mai moale, se mai adauga treptat faina.

  7. Din aluat se formeaza o bila si se presara cu faina, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 30min, pana isi mareste volumul.

  8. Cand a crescut, se imparte in 4 bucati si se intinde subtire.

  9. Pentru umplutura, se amesteca toate ingredientele, apoi compozitia se tine in frigider, pana creste aluatul. Stafidele se hidrateaza in apa cu esenta de rom, apoi se pun peste restul de ingrediente.

  10. Aluatul se intinde dreptunghiular, apoi se taie in 4.

  11. In mijlocul fiecarui patrat se adauga umplutura cu branza.

  12. Se aduna colturile in forma de plic si se strang cu degetele, ca sa se lipeasca.

  13. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa 30-40min, sa creasca.

  14. Cand au crescut, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, apoi se baga in cuptoul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min.

  15. Se lasa la racit in cuptor, cu usa intredeschisa.

  16. Se servesc presarate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

abstract01 1

16.12.2018, 00:38

-Licurici- 1

17.12.2018, 07:56

Valclaudia 1

06.02.2019, 07:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Parfait de cacao