Desert briose cu afine si nutella

de Rocsi in Dulciuri, 21 Dec 2017 | 5443 vizualizari

 

De cate ori pregatesc briose cu fructe, au un mare succes si la toata lumea li se pare un desert wow. Nu este nimic wow, dar sunt umede, aromate, cu bucati de fructe si daca mai adaugati si niste nutella, o sa obtineti un super desert, iar cei dragi sau cei pe care o sa ii serviti cu ele, o sa fie foarte incantati.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 180 gr zahar
  • 70 ml ulei
  • 250 gr lapte batut
  • 5 linguri sirop de zmeura (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
  • 330 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • afine (eu am folosit congelate)
  • nutella
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu afine si nutella:

Ouale le mixati spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare.
Incorporati uleiul, apoi laptele batut si siropul de zmeura.
Faina o cerneti, o adaugati treptat.
Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati in compozitia de mai sus.
La final puneti coaja rasa de lamaie si vanilia.
Intr-o tava de briose, puneti hartiute, apoi le umpleti pe 3/4 cu compozitie de briose.
Presarati boabe de afine, iar in mijloc puneti o lingurita de nutella.
Introduceti briosele in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute maxim.

Cand sunt coapte, faceti testul cu scobitoarea, le scoateti din cuptor si le lasati putin sa se racoreasca, apoi pot fi servite.
Sunt grozave atat simple, cat si insotite de o cafea, un ceai, o cana de lapte.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu afine si nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

24.12.2017, 21:56

Va multumesc!

oanapl 1

05.01.2018, 23:26

Ce frumoase și delicioase sunt!

Rocsi 1

06.01.2018, 18:49

Multumesc Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu dovleac