Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone

de Panacris in Dulciuri, 4 Sep 2020 | 2716 vizualizari

 

Un desert ciocolatos și de sezon! Prietenii de la Coseli m-au provocat, eu am acceptat! Aștept părerea voastra! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 65% 200 g,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină albă 400 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Esență de fructe de pădure 1 linguriță,
  • Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,
  • Ciocolată neagră 200 g.
PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Mure proaspete sau congelate cca. 100 g.
PENTRU ORNAT:
  • Mure,
  • Mascarpone,
  • Zahăr pudră vanilinat 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone:

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează. 

Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esența de fructe de pădure, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează.

Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed.

Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen.

Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple  fiecare formă cca. ¾ , apoi se pun mure. 

Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins  cca. 30-40 de minute la 175 grade C, sau în cel cu gaz la nivelul 2.

Brânza mascarpone se amestecă cu zahărul pudră vanilinat

Brioșele răcorite se decorează cu mure și cremă de mascarpone, după gustul fiecăruia.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

puteti folosi orice fructe de pădure, sunt la fel de delicioase în combinația cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte