Rulada cu crema de vanilie

de nadina73 in Dulciuri, 5 Sep 2010 | 5494 vizualizari

 

Este o retata din copilarie mama ne face tare mult ,e si simpla si foarte usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa rece
  • crema:
  • 4 linguri de faina
  • 400 lapte
  • 250 g zahar pudra
  • 1 sticluta esenta vanilie
  • 1 pachet de unt 250g
  • Glazura:
  • 100 ciocolata
  • 2 linguri de unt
  • 100 frisca lichida
  • decor:
  • bombonele inimioare roz si albe
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Se fac doua blaturi,cantitatile sant pt un blat

Se separa albusurile de galbenusuri se bat bine, apoi se pune zaharul se mai bat dupa care se pun galbenusurile cu apa amestecate, iar apoi faina ,se amesteca usor cu o paleta de sus in jos .

Se unge o tava se pune folie de aluminiu sau hartie de copt ,se pune compozitia se coace 10-12  minute.Dupa ce s-a copt blatul se ruleaza intr-un prosop umed ,iar dupa ce s-a racit se umple cu crema

crema:

Se dizolva faina in putin lapte apoi se amesteca cu toata cantitatea de lapte si se pune pe foc pana se ingrosa,se amesteca in ea sa nu se prinda si sa se faca cocoloase (se numeste pep)

Se amesteca bine untul cu zahar pudra pana se face spuma dupa care se amesteca cu pepul racit foarte bine si cu vanilia

Se topeste ciocolata cu untul si frisca si se pune pe rulada ,se decoreaza cu inimioare sau ce bombonele doriti

Se lasa la rece 1-2 ore apoi se taie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

nadina73 1

09.09.2010, 00:24

bunica

nadina73 1

09.09.2010, 00:24

hai laly cum sa nu iubita nu uit de tine

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 17:33

as incerca si eu la ce bn arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

ieri la 21:15

Gogoşari şi ardei umpluţi cu varză asortată

de Ancutsa 5

ieri la 20:41

Gem de struguri

de Lau 9

ieri la 20:31

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Krem a la krem,,