Desert briose cu crema caramel si ness

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Mai 2017 | 2218 vizualizari

 

De la Rocsi m-am inspirat pentru aceste briose, dar cu modificari majore :) Merci Rocsi pentru idee! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente briose:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 60 ml cafea racita
  • 400 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de portocala
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura de zahar
  • finetti
  •  decoratiui diverse.

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu crema caramel si ness:

Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam  ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita. In tot acest timp, mixam la viteza mica. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. La final, adaugam si esenta. Punem in forma de briose tapetata cu hartii speciale si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca sunt facute.

Cat stau briosele la cuptor, pregatim crema. Incepem cu sosul caramel: caramelizam zaharul, iar cand este complet topit, adaugam 3 linguri de frisca lichida. Lasam pe foc pana cand se topeste bine tot zaharul. Amestecam continuu in acest timp. Lasam apoi la racit. Daca stiti cat este de bun…merge si la alte prajituri.

Mixam restul de frisca lichida pana cad devine suficient de ferma, adaugam caramelul rece, ness-ul si mixam inca 2-3 minute sa incorporam bine.

Dupa ce briosele sunt coapte, le lasam la racit. Apoi, cu ajutorul unui cutit sau al unui dispozitiv special, facem cate o scobitura in fiecare briosa.

Umplem acel loc scobit, cu ciocolata, ornam cu crema si adaugam ornamente dupa plac.

 

TIPS-URI

1

Ies fix 20 de briose din aceasta compozitie.

2

Sosul caramel se poate face in compozitie dubla, este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema caramel si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

21.05.2017, 09:58

Ar merge perfect acum langa mea!

Rahela Velicu 1

21.05.2017, 11:50

Rocsi 1

21.05.2017, 18:17

Sunt tare frumoase briosele tale! Vreau si eu macar 3 bucati!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni