Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă

de Ancutsa in Prajituri, 25 Mai 2020 | 1450 vizualizari

 

Brioşe cu blat de nucă, umplute cu dulceață de vișine, decorate cu trandafiri din frișcă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru brioșe:
  • 2 ouă,
  • 2 albușuri,
  • 5 ml îndulcitor,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri făină,
  • 4 linguri nucă măcinată,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru umplutură:
  • Dulceață de vișine, după gust,
  • Pentru decor:
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură suc de sfeclă roșie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă:

Pentru brioşe:

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după fiecare tranșă, la viteză mică. Se toarnă compoziția într-o tavă de brioşe.

Eu am copt unele în tavă obișnuită, folosind hârtiuțe de brioșe, iar altele în tavă pentru brioșe la care am folosit și hârtiuțe speciale, dar s-au lipit hârtiuțele de aluat, tava a ținut probabil mai strâns aluatul. De aceea, vă recomand ca dacă folosiți o tavă pentru brioșe, să nu-i mai puneți și hârtiuțe, ci doar să o ungeți cu grăsime și s-o tapetați cu făină (adică fără acele hârtiuțe).

Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit, apoi se scot din hârtiuțe, dacă ați folosit unele.

 

Pentru umplutură:

Se scobesc brioșele cu o linguriță și se umplu cu dulceață. Optați pentru una mai acrișoară, astfel încât desertul final să nu fie doar ceva dulce, ci ușor dulce și aromat.

 

Decor:

Se bate frișca lichidă, cu mixerul, până devine cremoasă, apoi o parte din frișcă se amestecă împreună cu sucul de sfeclă roșie, pentru a o colora astfel natural. Se umple un poș cu frișca albă și cea colorată și se decorează brioșele cu trandafiri în degradé.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/briose-cu-trandafiri-nuci-dulceata-de.html

 

TIPS-URI

1

Sfat: Am umplut două brioșe și cu gem de căpșuni, însă se simt mai dulci. De aceea, vă recomand o dulceață mai acrișoară, cum este cea de vișine, pentru a echilibra aromele, ținând cont că frișca este îndulcită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

29.05.2020, 18:01

Rocsi, ma bucur ca iti plac!

dantes 1

02.06.2020, 12:13

Delicioase!

Ancutsa 1

02.06.2020, 16:50

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz