Desert briose reni

de cristina1985 in Prajituri, 2 Dec 2019 | 1805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 250 g faina
  • 1/2 lg-ta praf de copt
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 25 g zahar brun (pudra)
  • Ornat:
  • ochi din zahar (se gasesc intr-un magazin mare)
  • bomboane ciocolata (de culoare rosie)
  • covrigei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose reni:

Se pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit.

Faina se amesteca cu praful de copt, cele doua oua, esenta de vanilie si crema de ciocolata calda .Se amesteca repede si se pune din aluat cu lingura ,in tava de briose (de preferat cu forme de silicon).Sa le umpleti cam trei sferturi. Mi-au iesit 15 bucati .Le-am copt, in cuptorul preincalzit,timp de 20-30 minute, sau pana sunt gata. Daca scobitoarea iese curata, atunci sunt gata. Verificati mai multe (oricum vor fi acoperite de glazura).

Pentru glazura, topiti ciocolata cu frisca si zaharul (rasnit), la bain-marie,apoi lasati putin la racit.

Se ung briosele racite, cu glazura si se orneaza cu ochi, nas si cornite. Pentru cornite, am taiat cu un cutit foarte ascutit, miscandu-l usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose reni" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert choux a la creme cu zmeura