Desert brownies

de AnaDavid in Prajituri, 12 Oct 2017 | 2762 vizualizari

 

Brownies sunt un desert tipic al bucatariei americana, numit asa din cauza culorii sale maro inchisa.
Este un blat de ciocolata taiat in patratele mici, se poate servi acoperita cu glazura si se poate pune bucati de ciocolata sau nuci si alune.
Merge bine servita cu lapte cald sau inghetata si uneori cu frisca in special in restaurante si caffe-bar.
Foarte populara ca gustare insotita de cafea.
Asta este varianta mea.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 50 gr lapte
  • 250 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • 50 gr ciocolata neagra
  • un praf de sare
  • 2 oua mari reci
  • 75 gr faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brownies:

Se incalzesta cuptorul la 180 grade C si punem gratarul in partea inferioara a cuptorului.

Imbracam cu hartie de copt o forma pentru brownies, de 20 cm.

Intr-un bol, punem untul, zaharul, laptele, cacaua si ciocolata si topim la bain marie, lasam sa se raceasca usor.

Adaugam peste compozia noastra, cate un ou unul dupa altul si amestecam bine.

Adaugam faina si vanilia si daca va place, acum puteti sa adaugati nuci sau alune.

Amestecam pana cand este dens si omogen, punem pe tava imbracata hartie si bagam la cuptor 180 de grade C, pentru 20-25 minute..

Se lasa sa se raceasca complet si se taie in patratele de 4-5 cm.

 

TIPS-URI

1

se conserva la frigider bine acoperite pentru 3-4 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownies" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

miki_a 1

14.10.2017, 13:41

Este una din primele prăjituri testate și de mine! Mă duce cu găndul la Crăciun, cadouri, persoane dragi...

Rocsi 1

14.10.2017, 20:30

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe