Desert budinca din resturi de cozonac

de oanapl in Prajituri, 21 Apr 2017 | 5033 vizualizari

 

Delicii de Paste
Daca v-au ramas bucati mari de cozonac ar fi pacat sa le aruncati. Va invit sa incercati si voi aceasta budinca delicioasa din resturi de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 500 g resturi de cozonac
  • 300 ml lapte
  • 6 oua
  • 50 g zahar
  • 30 g stafide
  • esenta de rom
  • 100 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca din resturi de cozonac:

Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm. 

Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit mai putine stafide).
Bati ouale cu zaharul macinat, cu ajutorul unui mixer, apoi adaugi laptele si 50 g de unt topit si omogenizezi compozitia. Torni jumatate din aceasta compozitie peste cozonac, avand grija fie insiropat bine. Acoperi cu restul de cozonac si stafide si insiropezi cu cealalta jumatate de lichid.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 15 minute. Scoti si tai bucatele de unt (50 g) deasupra budincii de cozonac si il reintroduci la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cand budinca trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din resturi de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

oanapl 1

23.04.2017, 22:51

Asa este!

AdinaTulceanu 1

24.04.2017, 08:22

Arata bine, sigur e delicioasa!

IrinaIrina49 1

24.04.2017, 08:51

Am facut-o si eu in week-end si a iesit minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si capsuni