Desert cataif cu nuca

de cristina1985 in Prajituri, 12 Iun 2021 | 2715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g taitei subtiri
  • 100 g unt topit
  • Umplutura:
  • 250 g nuca macinata
  • 60 g zahar
  • 75 g unt topit
  • apa trandafiri
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 4 lg miere salcam
  • apa trandafiri
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • Alte ingrediente:
  • 2 lg miere salcam
  • apa trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cataif cu nuca:

Eu am gasit cei mai subtiri taitei, numiti taitei de nunta.Mi se par potriviti pentru acest desert.

Umplutura: se macina nucile, se amesteca cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (am pulverizat de 10 ori). Eu am gasit apa de trandafiri cu pulverizator si am gustat-o inainte, pentru a vedea cat este de  puternica aroma.

Siropul : se fierbe apa cu scortisoara,iar cand da in clocot, se inchide focul.Acum adaugati apa de trandafiri (am pulverizat  de 10 ori) si 4 lg miere salcam.

Taiteii (nu se fierb!) se  faramiteaza cu mana si se amesteca cu untul topit.Se imparte compozitia in 2.Se pregateste o tava cu dimensiunea de 26x17 cm , se pune hartie de copt, apoi  jumatate din taitei, apasand cu o lingura, din loc in loc,pana se intinde in toata tava.Se pune umplutura si urmeaza restul de taitei cu unt (apasand cu lingura pe fiecare strat). Se coace 10 minute, in cuptorul preincalzit, apoi intoarceti tava si mai lasati 10 minute. Verificati din cand in cand, pentru ca se arde repede!

Se scoate tava din cuptor, se adauga siropul  cu polonicul, din loc in loc (pentru ca se vor deplasa taitetii in contact cu lichid). Se lasa sa absoarba 10-20 minute, apoi se taie bucatile cum doriti.Turnati 2 lg de miere pe ultimul strat si pulverizati apa de trandafiri (de 10 ori).

Se lasa la racit si se pune in frigider, pana se intareste compozitia ( cateva ore ).Se taie din nou ,inainte de servire. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cataif cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si miere (de post)