Desert chec cu cacao si rom

de - Andreea - in Dulciuri, 14 Noi 2021 | 4855 vizualizari

 

Un chec simplu dar tare bun! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip 00
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cacao si rom:

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare.

Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU puneti toate ouale deodata ,ci pe rand ,mixand bine după fiecare .

Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bol putin cate putin alternând cu 250 ml lapte .

Cand compoziția este gata,turnam in doua forme de chec ( tapetate cu hârtie pentru copt ) .Doar 2/3 din compoziție.

Restul il amestecam cu 50 gr cacao,50 ml lapte și 50 gr zahar ....

Turnam compoziția neagra in tăvi peste compoziția alba  si amestecam usor cu o lingura.

Dam tăvile la cuptor ,la 180 grade pentru 45 minute.

Lasam checurile sa se răcorească complet inainte de a le felia.

Dupa plac, presaram zahar pudra.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Din cantitățile de mai sus au iesit 2 checuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

- Andreea - 1

16.11.2021, 14:27

Mulțumesc

Rocsi 1

20.11.2021, 20:52

Oricand as manca asa pufosenie!

- Andreea - 1

28.11.2021, 23:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta