Desert chec cu nuca si cacao

de IonGaftoneanu in Prajituri, 4 Dec 2018 | 1703 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 6 oua
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar farin
  • 200 g nuca maruntita
  • 4 linguri cacao
  • Zahar vanilat
  • 10 g coaja lamiie
  • 2 g bicarbonat
  • 2 ml otet
  • 3 g sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuca si cacao:

Margarina se bate cu 100 g zahar farin pana se spumeaza. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet, zaharul vanilat. Se bate in continuare pina la obtinerea unei creme.


Separat albusurile se bat spuma, se adauga cca. 75 g zahar, continuindu-se baterea pana se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu compozitia de galbenus, se adauga treptat si nuca maruntita, cacao si faina pana la o perfecta omogenizare.


Compozitia obtinuta se toarna in forme de chec unse cu margarina (ulei ) tapetate cu hartie alba sau faina care se introduc in cuptor si se coc la o temperatura moderata.


Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin!

TIPS-URI

1

Faina pastrata pana la folosire la rece, trebuie tinuta o vreme la cald si dupa aia o folosim!

2

Peste albusuri se va presara putin zahar pudra sau citeva picaturi de zeama de lamaie pentru a se bate mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Lau 1

07.12.2018, 11:24

dantes 1

07.12.2018, 13:08

Bun!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:41

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob usor de pui
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krista