Desert chec marmorat

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 3174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 varf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec marmorat:

Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand zaharul se topeste.
Se adauga uleiul, esenta de vanilie.
Se adauga albusurile batute spuma, iar apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
Se amesteca bine compozitia.
Intr-o tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt, se pun trei sferturi din compozitie, iar restul se amesteca cu cacao si se pune pe deasupra.
Facem model cu furculita.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40-45 minute.
Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 -20 de minute pentru a evita ca aluatul sa se lase.
Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert gofre (Vafe)