Desert cheesecake cu afine

de BakeUpArtist in Dulciuri, 29 Iul 2017 | 563 vizualizari

 

A început sezonul afinelor, s-au umplut magazinele. Și dacă tot am dat peste ele la orice raft, m-am aprovizionat și eu cu o punguță. Nu obișnuiesc să le consum simple, așa că am decis să fac un desert. Tind să cred că le-am pus în valoare destul de bine: aromă, textură, culoare.

 

INGREDIENTE

Pentru crustă am folosit:

  • 100 de grame de biscuiți integrali;
  • 1 lingură de cacao;
  • 2 lingurițe de zahăr pudră;
  • 50 de grame de unt;

Pentru cheesecake:

  • 250 de grame de afine;
  • 1 ceașcă de apă;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 1 linguriță de gelatină granule;
  • 300 de grame de mascarpone;
  • 2 linguri de miere;
  • un praf de scorțișoară;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu afine:

Am început prin a face crusta: am mărunțit biscuiții, am adăugat cacao, zahăr pudră și apoi am amestecat cu untul topit. Am presat pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 20 de centimentri și am lăsat-o deoparte.


Am pus afinele într-o cratiță și am pus o ceașcă de apă, numai cât să le acopăr, pentru că nu am vrut să iasă un compot, ci un sos concentrat și aromat. Am adăugat zahărul și am fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic, amestecând constant și zdrobind afinele. Am oprit focul și am strecurat.


După ce s-a mai răcit sosul, am adăugat o linguriță de gelatină hidratată în prealabil în 50 de mililitri de apă rece și am amestecat până s-a dizolvat.


Mai departe, am mixat brânza cu 2 linguri de miere și cu un praf de scorțișoară, iar apoi am adăugat afinele și am omogenizat.


Am turnat compoziția peste crusta de biscuiți, am dat cu tava de masă de câteva ori, să sparg bulele de aer și am dat la rece pentru cel puțin 2 ore.


Eu am lăsat puțin sos de afine deoparte, ca să îl pot pune peste cheesecake-ul rece. Yummy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

31.07.2017, 21:38

Cat de fain!

elucubratiiculinare 1

31.08.2017, 08:37

ce minune

mirela0911 1

31.08.2017, 21:46

Un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate