Pierogi cu branza dulce si fructe

de Adinuta in Dulciuri, 18 Oct 2009 | 6534 vizualizari

 

Pierogi sunt un fel de papanasi/coltunasi fierti polonezi, care pot fi gasiti in aproape orice restaurant sau pub din Varsovia, asta pentru ca sunt foarte populari. Pot fi umpluti cu ciuperci si varza, cu cartofi, cu fructe de tot felul sau cu carne. Eu de data aceasta am facut cu branza. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 4 pahare de faina
  • 2 pahare apa foarte calda (aproape fierbinte)
  • 2 lingurite ulei
  • o lingurita de sare
Pentru umplutura:
  • 250-300 grame branza dulce (eu am folosit mascarpone)
  • 2 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • zahar vanilat
  • un plic de budinca de vanilie
  • stafide (mie nu imi plac f tare si am vrut fructe)
  • smantana sau frisca optional (eu i-am servit cu frisca si caramel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi cu branza dulce si fructe:

Pasul 1: Pe o suprafata se cerne faina, se face o gaura la mijloc si se pun in ea uleiul, sarea si apa aproape fierbinte. Se amesteca intai cu alingura, iar apoi cand se mai raceste, se poate framanta. Se va obtine un aluat elastic. Nu exagerati cu framantatul pentru ca incepe sa se intareasca. Lasati aluatul deoparte.


Pasul 2: Intr-un bol amestecam branza, cu zaharul simplu si cel vanilat, budinca, oul si la sfarsit stafidele sau fructele. Eu am pus fructe din compot pe care le-am taiat bucatele mai mici.


Pasul 3: Apoi presaram din nou faina pe masa de lucru, impartim aluatul in doua si intindem pe rand, cate o foaie subtire de aluat. Decupam aluatul cu un pahar cu gura mai mare. Punem la fiert o oala cu apa si un pic de sare. Apoi umplem fiecare forma cu un bot generos de branza. Tinem aproape un pahar cu apa in care umezim degetele si ungem marginile formei cu apa pentru a le putea lipi. Impaturim aluatul, presam un pic marginile si apoi cu furculita, trasam dungulite pe margine. Cand apa incepe sa fiarba, punem pe rand pierogi in apa. Cand vor fi gata, se vor ridica la suprafata. Amestecati un pic pentru a fi siguri ca nu s-au prins de fundul oalei.


Pasul 4: Cand sunt fierti ii scoateti cu o paleta. Se pot servi cu smantana si zahar. Eu i-am scaldat intr-un sos de caramel din 100 grame zahar, o lingura de unt si 250 ml frisca lichida, peste care am pus boturi de frisca si bucatele de fructe.

 

TIPS-URI

1

Pierogi deja modelati puneti-i pe o suprafata cu faina pana a-i scufunda in apa fierbinte. Si nu ii claditi unii peste altii pentru ca in scurt timp se umezesc si lipesc intre ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu branza dulce si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

elena1988 1

08.02.2011, 10:22

adry88 1

08.05.2011, 16:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase a la Miha