Desert cheesecake cu cafea

de Panacris in Dulciuri, 8 Mai 2020 | 325 vizualizari

 

Căutând o râșniță pentru cafea, am reușit să mă împiedic  :D, de o rețetă minunată, aromată cu multă cafea preparată cu drag de Miha, https://dulciurifeldefel.ro/cheesecake-cu-cafea-preparata-la-espressor-melitta-solomilk/.
N-am rezistat, am verificat să am toate ingredientele necesare în bucătăria și gata m-am pus pe treabă. Dar m-am blocat la un moment dat, când am văzut ce înseamnă 80 g biscuiți :D si tava cu diametrul 16 cm :D , n-am așa tavă micuță ;) E de cel puțin două persoane :D
Mno, m-am mobilizat și am readaptat rețeta pentru familia noastră. P.S. L-am pus la treabă și noul ajutor intrat în CasaZmeilor, blender-ul Arthur! ;)
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Biscuiți cu cacao cca. 200 g,
  • Unt grăsime 85%, 100 g
  • Cacao 1 lingură,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Pentru crema de brânză:
  • Brânză de vaci 700 g
  • Ou 2 bucăți,
  • Zahăr tos cca. 300 g,
  • Cafea esspreso 50 ml,
  • Esență de vanilie 1 fiolă.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată menaj 100 g,
  • Cafea esspreso 80 ml
  •  Pentru decor:
  • Frișcă cca. 100 g,
  • Boabe de cafea.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu cafea:

Blat:


Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele.


Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine detașabilă. Se nivelează cu o lingura sau spatula, să se obțină un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se tasează bine până se obține blatul.


Blatul se pune la rece până ce se preapară crema de brânză.


Crema de brânză:


Brânză de vaci, ouăle și zahărul se mixează, până devin cremoase. Se adaugă cafeaua concentrată, esspreso, esența de vanilie și se mixează din nou până la omogenizare.


Crema de brânză obținută se toarnă peste blatul de biscuiți și pune la copt, în cuptorul preîncins, la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilație) pentru cca 40 minute, până ce prăjitura începe să se rumenească ușor pe margini.


Prăjitura se lasă să se răcească în tavă, apoi se pune la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine peste noapte.


Glazura de ciocolată:


Ciocolata se topește pe baie de aburi ori la microunde. Se adaugă cafeaua puțin câte puțin, până ce glazura de ciocolată ajunge la consistența dorită.


Se toarnă peste prăjitură, ușor răcorită, apoi se lasă la rece până ce se întârește.


Înainte de servire cheesecake-ul se ornează după gustul fiecăruia cu frișcă și boabe de cafea


Spor și poftă bună!



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

09.05.2020, 09:26

minunat!

Rocsi 1

09.05.2020, 19:39

Fiind cu cafea, il face sa fie super delicioasa!

laura_n 1

11.05.2020, 21:37

Asa, ca pentru zmei )))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tortulet cu fructe
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti